Week van de Stenen Winkel

Week van de Stenen Winkel

Hoe het allemaal begon...

In de winkel krijg ik heel vaak de vraag, hoe ben je op het idee gekomen? Of wat een droom om zo`n eigen winkel te hebben hoe is het begonnen. Ik dacht daar ga een keer een blog over schrijven. 

Als klein meisje, dan heb ik het over een jaar of 3 ging ik al langs de deur met m`n eigen gemaakte kaartjes. Het geld gaf ik dan weg aan een goed doel. En dikke lol had ik erin, mijn moeder soms iets minder. Die was me soms kwijt, en dan liep ik ergens aan de andere kant van het dorp waar ik opgroeide. 

Toen ik een jaar of 14 was, had ik tijdelijk een winkel in het dorp waar ik opgroeide. Hiermee haalde ik geld op voor een goed doel. Alles wat ik er verkocht was handgemaakt. En later toen ik een keuze moest maken voor een studie, koos ik voor verpleegkunde. Een andere grote passie. Deze opleiding ronde ik af, en werkte ook een aantal jaar als verpleegkundige. 

Vele momenten wanneer ik vrij was besteedde ik mijn tijd aan iets creatiefs, naaien, scrapbook-en enzovoorts. Maar een jaar voor onze bruiloft wilde ik wel even oefenen met wat corsages van droogbloemen voor onze bruiloft in april 2021. En als snel ontdekt ik dat je er zoveel meer mee kon dan alleen corsages maken. Een krans voor onze deur volgde al snel. En door enthousiaste vrienden en familie werden er als snel meer kransen gemaakt en zelfs verkocht.  

Na onze bruiloft ging het idee nog meer kriebelen om een eigen winkel te beginnen. Ja en waar begin je dan. Dat was een hele zoektocht. Maar als snel kwam ik dit lieve pandje tegen, en ik was verkocht. En na drukke maanden opende ik in september 2021 mijn winkel. 

Als ik nu terug kijk is de winkel al zoveel gegroeid, we mochten heel veel meer toffe merken toevoegen zoals Zusss en IB Laursen. Zo werd deze kleine meisjes droom werkelijkheid. En het is net zo goed ook hard werken, en natuurlijk heeft het keerzijdes. Maar nog iedere dag blij en dankbaar dat ik deze stap heb gezet, en dat er zoveel lieve klanten mijn droom en winkel supporten.

Van 15 t/m 19 mei vieren we de kracht van de lokale winkels. In deze zetten week zetten we onze lieve klanten extra in het zonnetje met wat lekkers, en een cadeautje! Wat zou Gouda zijn zonder al die lokale winkels!? Heel veel winkels in Gouda doen deze week iets speciaals voor hun klanten, kom gezellig langs. Zien we je dan (ook)! 

Liefs van, 

Janneke

Terug naar blog