Droogbloemen boeket, hier lees je alle feitjes & tips.

Droogbloemen boeket, hier lees je alle feitjes & tips.

Vanaf het begin dat de winkel open in Gouda ging, bestond het assortiment al uit gedroogde bloemen. De ene keer wat meer dan de andere keer, omdat het aanbod ook met het seizoen mee wisselt. Waarom zijn we er zo dol op? 

- Duurzaamheid

Droogbloemen gaan lang mee, dat is een feit. Wij zeggen altijd minimaal een half jaar, maar de meeste bloemen gaan heel veel langer mee. Als je kijkt naar verse bloemen, die gaan ongeveer 10 dagen mee. 

- Geen groene vingers

Droogbloemen ze zijn mega makkelijk. Ze hebben geen verzorging nodig. Zo af en toe het stof eraf halen met een fohn op de koude stand is een dikke tip. Beter dan eraan schudden, want daar houden de bloemen niet van. 

- Droogbloemen in vele kleurtjes

Bijna alle bloemen komen van Nederlandse bodem. En worden ook in Nederland geverfd. Wist je dat geverfde bloemen zelfs langer mee gaan? 

- Droogbloemen en hooikoorts

De bloemen zijn gedroogd zijn, en verspreiden geen pollen meer. Ideaal dus als je hooikoorts hebt. En als je je boeket wil beschermen tegen stof, is inspuiten met een dun laagje haarlak ook nog een idee. 

- Prijs van droogbloemen

De prijs van een boeket kan heel verschillend zijn. Voor een gemiddeld boeket betaal je rond de €25,-. In vergelijking met verse bloemen die je iedere paar weken moet vervangen veel goedkoper. 

Nog wat tips: 

- Droogbloemen houden niet van direct zonlicht

- Droogbloemen houden niet van water, dus ook niet van vochtige plekken zoals een badkamer. 

- Neem gerust je vaas mee naar de winkel in Gouda, we maken graag een boeket op maat voor je, zodat jij lang kunt genieten van de prachtige droogbloemen. 

We hebben nu heel veel nieuwe droogbloemen op voorraad. We kunnen weer heel veel nieuwe boeketten voor jullie maken. 

Hopelijk heb je nu nog langer plezier van de boeket met droogbloemen. 

Liefs Janneke

Terug naar blog